Acasă Economie Bundesbank cere reglementarea criptomonedei

Bundesbank cere reglementarea criptomonedei

Trebuie să fie luată în considerare reglementarea criptomonedei, a declarat vicepreședintele Bundesbank, Claudia Buch, chiar dacă nu crede că acestea reprezintă o amenințare la adresa stabilității financiare.

Buch a afirmat că speculațiile privind volatilitatea monedei virtuale nu reprezintă o amenințare sistemică deoarece nu este finanțată prin credite, dar a spus că autoritățile de reglementare ar trebui să analizeze introducerea unor reguli pentru a proteja consumatorii, având în vedere că speculațiile s-ar putea dovedi costisitoare pentru investitori.

“Rolul criptomonedei în spălarea banilor și în activitatea criminală trebuie, de asemenea, examinat îndeaproape”, a spus Buch.

“Nu văd o amenințare pentru stabilitatea financiară în prezent, deoarece speculațiile nu sunt, în general, finanțate prin împrumuturi, iar piețele relevante sunt destul de mici”.

Problema modului de reglementare a criptomonedei este probabil să fie una dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi la reuniune a G20, grupului de 20 de lideri financiari, din Argentina, în 19-20 martie.

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internațional, a cerut guvernelor și băncilor centrale să elaboreze reglementări pentru astfel de active pentru a le împiedica să devină un nou vehicul pentru spălarea banilor și finanțarea terorismului.

Japonia a cerut, de asemenea, partenerilor săi din G20 să acționeze în vederea prevenirii ca monedele virtuale să devină un mijloc de finanțare a activităților criminale.

5 (100%) 1 vote
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Marius Bostan, prezent la Romanian Business Leaders Summit

În primăvara fiecărui an,  peste 300 de antreprenori și executivi de top, lideri din socie…