Acasă Extern Brazilia nu doreşte o intervenţie militară în Venezuela

Brazilia nu doreşte o intervenţie militară în Venezuela

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat miercuri în cadrul unui interviu televizat că forţele armate din Brazilia nu doresc şi nu pregătesc o intervenţie militară în Venezuela, relatează Euronews.

Declaraţia preşedintelui susţine declaraţia făcută marţi de Fernando Azevedo e Silva, ministrul brazilian al Apărării, care a transmis că administraţia din Brazilia nu ia în considerare iniţierea unei intervenţii militare în Venezuela şi speră ca părţile implicate să găsească o soluţie paşnică pentru rezolvarea crizei.

„Nu este o ipoteză pe care o luăm în considerare. Brazilia doreşte o soluţie paşnică pentru criza din Venezuela”, a declarat ministrul, făcând referire la o intervenţie militară.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine “toate opţiunile”. De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Norica Nicolai, mesaj pentru Guy Verhofstadt: Vei veni la Bucureşti să sprijini copiii securiştilor

Norica Nicolai i-a transmis lui Guy Verhofstadt că se pregăteşte să vină la Bucureşti pent…