Acasă Extern Boris Johnson în vizită la Moscova

Boris Johnson în vizită la Moscova

Boris Johnson se află în vizită oficială în Rusia marcând prima vizită a unui ministru britanic de Externe la Kremlin în ultimii cinci ani.

Înainte de întâlnirea cu omologul său rus, Serghei Lavrov, ministrul Johnson a spus că Londra și Moscova “au mult mai multe în comun decât lucruri care le despart”.

Deși relația dintre Rusia și Marea Britanie se află la cote scăzute, întâlnirea nu a fost inițiată de Kremlin, a spus Serghei Lavrov, adăugând că autoritățile ruse “ar prefera să discute în mod direct preocupările reciproce”.

Exprimând speranța pentru “o conversație deschisă și directă”, diplomatul rus a spus că “a luat în considerare măsuri concrete privind revigorarea relațiilor dintre Rusia și Marea Britanie ca sarcină principală a acestei întâlniri”.

La rândul său, Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a comentat problema Ucrainei și a Balcanilor de Vest, spunând că Moscova și Londra “ar trebui să vorbească despre aceste lucruri și să fie sincere în privința lor”.

Ministrul rus de Externe a subliniat că relațiile dintre Rusia și Regatul Unit “nu pot fi numite astăzi satisfăcătoare”, adăugând că ambele părți doresc să găsească modalități de îmbunătățire a acestora.

Boris Johnson a spus că a venit la Moscova pentru ca britanicii și rușii să se poată angaja într-un dialog.

Cei doi miniștri au susținut o Conferință de presă. La începutul acesteia, Ministrul britanic de Externe a spus că există domenii în care Moscova și Londra ar putea colabora în ciuda dificultăților.

5 (100%) 11 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Doi bărbaţi reţinuţi pentru agresiuni la mitingul din 10 august

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, joi, pentru agresarea unor jandarmi la mitingul din 10 augus…