Acasă Extern Boris Johnson în vizită la Moscova

Boris Johnson în vizită la Moscova

Boris Johnson se află în vizită oficială în Rusia marcând prima vizită a unui ministru britanic de Externe la Kremlin în ultimii cinci ani.

Înainte de întâlnirea cu omologul său rus, Serghei Lavrov, ministrul Johnson a spus că Londra și Moscova “au mult mai multe în comun decât lucruri care le despart”.

Deși relația dintre Rusia și Marea Britanie se află la cote scăzute, întâlnirea nu a fost inițiată de Kremlin, a spus Serghei Lavrov, adăugând că autoritățile ruse “ar prefera să discute în mod direct preocupările reciproce”.

Exprimând speranța pentru “o conversație deschisă și directă”, diplomatul rus a spus că “a luat în considerare măsuri concrete privind revigorarea relațiilor dintre Rusia și Marea Britanie ca sarcină principală a acestei întâlniri”.

La rândul său, Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a comentat problema Ucrainei și a Balcanilor de Vest, spunând că Moscova și Londra “ar trebui să vorbească despre aceste lucruri și să fie sincere în privința lor”.

Ministrul rus de Externe a subliniat că relațiile dintre Rusia și Regatul Unit “nu pot fi numite astăzi satisfăcătoare”, adăugând că ambele părți doresc să găsească modalități de îmbunătățire a acestora.

Boris Johnson a spus că a venit la Moscova pentru ca britanicii și rușii să se poată angaja într-un dialog.

Cei doi miniștri au susținut o Conferință de presă. La începutul acesteia, Ministrul britanic de Externe a spus că există domenii în care Moscova și Londra ar putea colabora în ciuda dificultăților.

5 (100%) 11 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Paris: Ciocniri între poliție și microbiști după victoria Franței la Cupa Mondială

Peste un milion de parizieni au sărbătorit, aseară, pe Champs-Élysées victoria echipei Fra…