Acasă Extern Belgia va numi prima femeie ambasador în Riad

Belgia va numi prima femeie ambasador în Riad

Belgia urmează să devină prima țară din lume care trimite ca ambasador o femei în Arabia Saudită, a relatat  mass-media belgiană.

Dominique Mineur, actualul ambasador al Belgiei în Emiratele Arabe Unite, va prelua această funcție, a informat postul de televiziune din Belgia, VRT.

Guvernul belgian nu a anunțat încă numirea oficială.

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, a afirmat că numirea unei femei în funcția de ambasador  în Iran ”ar fi trebuit să fie evidentă”.

“Este o dovadă suplimentară a mizelor drepturilor femeilor din aceste țări, dar mai ales a dorinței noastre de a trimite cei mai competenți oameni în poziții care sunt din ce în ce mai importante pe scena internațională”, a spus dl Reynders.

Dominique Mineur va începe activitatea ca ambasador în Riad în vara anului viitor, a relatat mass-media belgiană.

Arabia Saudită se confruntă mult timp cu criticile privind constrângerile pe care le față de femei. În septembrie, Riadul a anunțat că va permite femeilor să conducă automobile. Femeile încă se confruntă cu o serie de restricții în acesată țară

Ce au voie să facă femeile saudite?

Încheierea interdicției de conduce automobile pentru femeile din Arabia Saudită reflectă schimbările profunde ale societății. Aceată decizie face parte din efortul Prințului Mohammed bin Salman de modernizare a societății saudite și de stimulare a economiei.

Cu toate acestea, femeile din Arabia Saudită au nevoie de consimțământul unui tutore de sex masculin pentru a călători în străinătate și pentru a lua alte decizii cheie care le afectează viața.

O altă femeie diplomat, Véronique Petit, va deveni ambasadorul Belgiei la Teheran, a informat ziarul De Tijd.

La începutul acestui an, Președintele Iranului, Hassan Rouhani, s-a confruntat cu critici pentru numirea unui Cabinet format exclusiv din bărbați.

5 (100%) 17 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Vremea se va ÎNCĂLZI în zilele următoare până la 11°C

Vremea se va încălzi în toată ţara în zilele următoare, anunţă reprezentanţii Administraţi…