Acasă Diverse Arestarea celei mai mari rețele de hackeri

Arestarea celei mai mari rețele de hackeri

Statele Unite au anunțat că a arestat cea mai mare rețea de fraudare a identității cibernetice, care a furat 530 milioane de dolari

Departamentul american de Justiție a anunțat miercuri una dintre cele mai mari lovituri date unei rețele de criminalitate cibernetică, declarând că a inculpat reținut 36 de persoane acuzate de trafic de identități furate, care a cauzat consumatorilor pierderi de peste 530 de milioane de dolari.

Rețeaua de criminalitate informatică, cunoscută sub numele de “In Fraud”, a creat o schemă de operare sofisticată care a facilitat cumpărarea și vânzarea CNP-urilor, a zilelor de naștere și a parolelor care fuseseră furate din întreaga lume, a spus departamentul.

Grupul a lucrat sub sloganul “In Fraud We Trust” și a fost creat în 2010 de către Svyatoslav Bondarenko, un ucrainean de 34 de ani, potrivit acuzației.

Pe lângă facilitarea vânzării de informații furate, Departamentul de Justiție a susținut că rețeaua a creat un cont de escrow, astfel încât hackerii să își poată spăla veniturile utilizând valute digitale, inclusiv Bitcoin, Liberty Reserve, Perfect Money și WebMoney.

Dintre cei 36 de persoane inculpați, oficialii Departamentului de Justiție au declarat că 13 au fost arestați în Statele Unite, Australia, Regatul Unit, Franța, Italia, Kosovo și Serbia.

Ceilalți inculpați rămân în libertate și ancheta este în curs de desfășurare, a declarat Procurorului general adjunct, David Rybicki, într-o conferință de presă.

El a refuzat să răspundă la o întrebare dacă Bondarenko se află în arest, spunând doar că inculpatul este un cetățean ucrainean și că ancheta este în curs de desfășurare.

“Astăzi marcăm un pas semnificativ în lupta împotriva criminalității cibernetice transnaționale”, a spus el.

 

5 (100%) 22 votes
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

România prezentă, din nou, la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste de la Mons

ICR Bruxelles susține prezentarea lung metrajului Povestea unui pierde-vară r.: Paul Negoe…