Acasă Extern APCE a sesizat Comisia de la Veneţia pe tema modificării legii electorale din România

APCE a sesizat Comisia de la Veneţia pe tema modificării legii electorale din România

Comisia de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg a votat miercuri, 29 ianuarie, sesizarea Comisiei de la Veneţia pe tema modificării legii electorale din România, pe care Guvernul Orban şi-a angajat azi răspunderea în faţa Parlamentului.

Au fost 26 de voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”.

Sesizarea Comisiei de la Veneţia a fost propusă de senatorul PSD Titus Corlăţean. Reprezentantul PNL, Viorel Badea, a susţinut în comisia respingerea cererii, iar cel al USR, Iulian Bulai, a cerut amânarea până mâine, pentru a putea avea în față textul de azi cu formula finală, dar și o opinie de la Congresul aleșilor locali.

Corlăţean a susţinut în Comisia de monitorizare, cea mai importantă comisie a APCE, că intenţia guvernului de a schimba legea electorală cu doar patru luni înainte de alegeri încalcă orice standarde şi principii la nivel european.

Procedura sesizării Comisiei de la Veneţia prin intermediul APCE a fost folosită recent şi de PNL, pentru o analiză pe legile justiţiei adoptate de majoritatea PSD din Parlament.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…