Acasă Extern Alegeri prezidențiale în Cehia

Alegeri prezidențiale în Cehia

Andrej Babis, candidatul anti-sistem, este favorit.

Miliardarul Andrej Babis este favoritul acestui scrutin. Andrej Babis este un miliardar populist care militează, de un an, pe platformă politică anti-sistem.

Andrej Babis are vârsta de 63 de ani și este al doilea cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată la 4 miliarde de dolari

Formațiunea sa politică ANO (Da) are un avantaj în sondaje, dar nu este de așteptat să obțină majoritatea. Social-democrații, partid de centru-stânga (CSSD), se află pe locul al doilea.

Urnele s-au deschis, astăzi, la ora 12 și închid la ora 22.

 

Cine este Andrej Babis?

Partidul lui Andrej Babis, care are o platformă politică anti-sistem, anti-UE și anti-corupție, se preconizează că va câștiga cel mai mare număr de voturi.

Partidele de extremă dreaptă și de extremă stângă sunt de așteptat să treacă pragul electoral. Aceasta presupune că vor fi confruntări politice și numeroase scandaluri cu acuzații de fraudă pentru Andrej Babis, dar și atacuri la persoană pentru că a fost ofițer de poliție în perioada comunistă.

Liderul social-democrat Bohuslav Sobotka a avut o relație turbulentă cu Andrej Babis. În prezent, Bohuslav Sobotka conduce o coaliție politică formată după alegerile anticipate din 2013. Formațiunea sa politică a generat căderea guvernului de centru-dreapta al lui Petr Necas ca urmare unui scandal de spionaj, sex și mituire.

În luna mai, democratul Sobotka și-a prezentat demisia guvernului din cauza unui dezacord cu Andrej Babis. El a fost nemulțumit de presupusele afaceri inexplicabile care îl implicau pe Babis.

Evaluare articol
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Mişcarea „Vestelor Galbene” este protestul angajaţilor ignoraţi de liderii Franţei

Mişcarea „Vestelor Galbene” este protestul angajaţilor ignoraţi de liderii Franţei Mişcare…