Acasă Economie Ajutoare financiare de la Guvern

Ajutoare financiare de la Guvern

În ședința de astăzi, Guvernul a alocat 4,458 milioane lei Secretariatului General al Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuni.

Guvernul a mai alocat peste 36 de milioane lei pentru refacerea a 16 spitale, 23 de dispensare, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, 251 de școli și grădinițe, sedii de poliție, unități de cult.

Autoritățile locale din 10 județe vor primi suma de 29,816 milioane lei pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizare de reparații și refaceri pentru grădinițe, școli, muzee, unități spitalicești și alte clădiri și construcții aparținând administrațiilor locale.

Prin această Hotărâre de Guvern s-au alocat suplimentar 1,585 milioane lei la bugetul Ministerului Afacerilor Interne și 170 de mii de lei la bugetul Ministerului Sănătății, iar Cei 170.000 de lei alocați suplimentar Ministerului Sănătății vor fi utilizați pentru repararea acoperișului Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Banii sunt alocați din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului. Pentru asigurarea sumelor necesare, s-ae suplimentat cu 16,829 milioane lei Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

Foto: gov.ro
Distribuie pe:
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

„La ICR, 2018 va fi un an plin de momente notabile”

Interviu cu Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român. Liliana Țuroiu a dez…