Acasă Tehnologie  9/11 Cyber:  “Este doar o chestiune de timp”

 9/11 Cyber:  “Este doar o chestiune de timp”

Expertul în structuri digitale și terorism cibernetic, Lars Hilse, spune că infrastructura cibernetică este foarte vulnerabilă și crede crede că ”este doar o chestiune de timp” până când cineva va avea ideea de ”a lua totul”, a declarat acesta pentru Sputnik.

Infrastructura modernă conectată la rețea este vulnerabilă la atacurile cibernetice, iar terorismul online poate fi prevenit  numai printr-o criptare foarte bună, care să facă spațiul cibernetic un loc mai sigur.

Atacurile cibernetice din 2015 asupra rețelei de televiziune TV5Monde din Franța, atacurile din martie 2015, care au afectat 11 posturi de televiziune prin satelit, arată vulnerabilitățile care pot apărea în sistemul digital global.

Complexitatea din ce în ce mai mare a sistemelor de operare, probabilitatea ca infrastructura conectată la rețea, cum ar fi alimentarea cu energie electrică, electricitatea și apa, să fie atacată de teroriștii cibernetici devin realități posibile.

În urmă cu aproape o săptămână, bursa japoneză de criptomonede a fost atacată de hackeri care au sustras bani digitali în valoare de 530 de milioane de dolari.

 

5 (100%) 12 votes
Mai multe Tehnologie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Prinţul saudit Mohammad vrea să cumpere echipa Manchester United, cu 4,3 miliarde euro

Clubul de pe Old Trafford, Manchester United, ar putea avea patroni noi. Prinţul Mohammad …