Acasă Extern Trump – Putin, convorbire telefonică timp de 90 minute

Trump – Putin, convorbire telefonică timp de 90 minute

Președintele SUA, Donald Trump, l-a sunat pe Vladimir Putin, președintele Rusiei.  Ambasada rusă la Washington a spus că Donald Trump a inițiat apelul cu liderul rus Vladimir Putin și conversația a durat 90 de minute.

Președintele Trump a declarat vineri că discuția a durat „probabil mai mult de o oră”, iar secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat reporterilor că a fost „puțin mai mult de o oră”.

Vladimir Putin l-a îndemnat pe Donald Trump să „relaxeze presiunea sancțiunilor” asupra Coreei de Nord, deoarece Kim Jong-un dă dovadă de „împlinirea cu bună-credință a angajamentului său” privind denuclearizarea, a menționat ambasada pe Facebook.

Convorbirea telefonică a avut loc cu o zi înainte ca Phenianul lanseze mai multe proiectile neidentificate în Marea Japoniei.

Sâmbătă, Coreea de Nord a declarat că încercarea lansatoarelor de rachete cu rază lungă de acțiune și „armele cu ghid tactic” au fost menită să „sporească capacitatea de luptă” a țării.

Vladimir Putin a subliniat, de asemenea, că niciun stat nu ar trebui să intervină în politica Venezuelei, potrivit declarației de pe Facebook.

Donald Trump a spus că Vladimir Putin „nu dorește deloc să se implice în Venezuela”, chiar dacă secretarul de stat Mike Pompeo a spus cu o zi înainte că Rusia s-a implicat deja în regimul lui Nicolas Maduro.

„Rușii au sute de oameni care lucrează acolo, dacă nu mai mult”, a spus Pompeo, care a avertizat miercuri că „acțiunea militară a SUA este o opțiune”.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

SUA în declin: Exportul democrației americane s-a încheiat

Acuzațiile de fraudare a alegerilor prezidențiale din SUA, din 3 noiembrie 2021 și acceder…