Acasă Extern Trump – Putin, convorbire telefonică timp de 90 minute

Trump – Putin, convorbire telefonică timp de 90 minute

Președintele SUA, Donald Trump, l-a sunat pe Vladimir Putin, președintele Rusiei.  Ambasada rusă la Washington a spus că Donald Trump a inițiat apelul cu liderul rus Vladimir Putin și conversația a durat 90 de minute.

Vladimir Putin had a telephone conversation with President of the United States of America Donald Trump, at the…

Publicată de Embassy of Russia in the USA / Посольство России в США pe Vineri, 3 mai 2019

Președintele Trump a declarat vineri că discuția a durat “probabil mai mult de o oră”, iar secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat reporterilor că a fost “puțin mai mult de o oră”.

Vladimir Putin l-a îndemnat pe Donald Trump să “relaxeze presiunea sancțiunilor” asupra Coreei de Nord, deoarece Kim Jong-un dă dovadă de “împlinirea cu bună-credință a angajamentului său” privind denuclearizarea, a menționat ambasada pe Facebook.

Convorbirea telefonică a avut loc cu o zi înainte ca Phenianul lanseze mai multe proiectile neidentificate în Marea Japoniei.

Sâmbătă, Coreea de Nord a declarat că încercarea lansatoarelor de rachete cu rază lungă de acțiune și “armele cu ghid tactic” au fost menită să “sporească capacitatea de luptă” a țării.

Vladimir Putin a subliniat, de asemenea, că niciun stat nu ar trebui să intervină în politica Venezuelei, potrivit declarației de pe Facebook.

Donald Trump a spus că Vladimir Putin “nu dorește deloc să se implice în Venezuela”, chiar dacă secretarul de stat Mike Pompeo a spus cu o zi înainte că Rusia s-a implicat deja în regimul lui Nicolas Maduro.

“Rușii au sute de oameni care lucrează acolo, dacă nu mai mult”, a spus Pompeo, care a avertizat miercuri că “acțiunea militară a SUA este o opțiune”.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un fenomen care se întâmplă o dată pe an: Polenizarea pădurii de conifere VIDEO

Brazii şi molizii nu au flori colorate sau aromate care să atragă insectele polenizatoare,…