Acasă Extern Trump: Pacea în Israel înseamnă compromis

Trump: Pacea în Israel înseamnă compromis

Președintele american Donald Trump a declarat vineri că Israelul va trebui să facă și “compromisuri semnificative” pentru pacea cu palestinienii, a relatat Reuters.

Palestinienii au fost indignați de recunoașterea de către președintele Trump, în data de 6 decembrie 2017, a Ierusalimului ca fiind capitala Israelului. Declarația președintelui american a răsturnat  zeci de ani de reticență din partea Statelor Unite asupra statutului orașului.

Declarația lui Donald Trump nu exclude prezența în Ierusalim a palestinienilor care doresc ca partea estică a orașului să fie capitala lor. Ierusalimul de Est a fost capturat și anexat de Israel în Războiul din 1967, dar  acțiunea nu este recunoscută la nivel internațional.

“Vroiam să clarific faptul că Ierusalimul este capitala Israelului. În ceea ce privește granițele specifice, voi acorda sprijinul necesar pentru ca cele două părți să ajungă la un acord “, a declarat Trump pentru ziarul conservator Hayom, din Israel, citat de Reuters.

“Cred că ambele părți vor trebui să facă compromisuri semnificative pentru ca o înțelegere de pace să fie posibilă”, a adăugat Trump, conform Reuters.

5 (100%) 11 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Pădurea Baciu, cunoscută pentru „fenomene paranormale”, a căzut pradă tăierilor (i)legale

Pădurea Hoia-Baciu, din județul Cluj, este probabil cea mai faimoasă pădure din România, c…