Acasă Extern Trump ameninţă cu întreruperea activităţii Guvernului dacă democraţii refuză propunerile pentru imigraţie

Trump ameninţă cu întreruperea activităţii Guvernului dacă democraţii refuză propunerile pentru imigraţie

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat că ar putea întrerupe activitatea Administraţiei SUA în cazul în care democraţii refuză să voteze în favoarea propunerilor sale privind combaterea imigraţiei, inclusiv construirea unui zid la frontiera cu Mexicul, relatează agenţia The Associated Press.

“Aş fi dispus să ‘închid’ guvernul dacă democraţii nu ne dau voturile lor pentru Securitatea Frontierelor, care include şi Zidul”, afirmă Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

“Avem nevoie de oameni grozavi care să vină în ţara noastră!”, a adăugat liderul american.

Donald Trump a susţinut încă din campania prezidenţială că va construi un zid care să prevină imigraţia ilegală, dând asigurări că va face în aşa fel încât Mexicul să plătească pentru ridicarea acestui zid. Liderii mexicani au negat în repetate rânduri că ar fi dispuşi să accepte să plătească pentru acest zid.

Administraţia SUA analizează ridicarea unui zid pe o distanţă de 1.300 de kilometri, din cei 3.100 de kilometri de graniţă cu Mexicul. Liderul SUA vrea să convingă congresmenii americani să aloce 25 de miliarde de dolari pentru construcţia acestui zid.

Președintele Trump a mai propus o serie de modificări ale legislaţiei privind imigraţia legală, inclusiv eliminarea programului loteria vizelor, însă democraţii şi unii republicani şi-au exprimat opoziţia faţă de unele dintre aceste propuneri.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

BREXIT: Theresa May va solicita o amânare pe termen scurt a procesului de ieşire  din UE

Theresa May, şefa Guvernului de la Londra, va solicita o amânare pe termen scurt a procesu…