Acasă Economie SUA va scoate compania rusă Rusal de pe lista sancţiunilor

SUA va scoate compania rusă Rusal de pe lista sancţiunilor

Includerea companiei Rusal pe lista sancțiunilor SUA a afectat companiile producătoare de aluminiu de pe întreg mapamondul, întrucât Rusal este unicul producător mondial al unor componente folosite la fabricarea aluminiului.

Trezoreria Americană este dispusă să scoată compania rusă Rusal de pe lista entităţilor sancţionate, a precizat Secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, citat de Reuters.

“Obiectivul nostru nu este să trimitem Rusal în faliment”, a precizat Steven Mnuchin, într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

“Compania ne-a abordat cu privire la o serie de probleme care ar permite scoaterea de pe listă. Nu voi intra în detalii exacte referitoare la propuneri şi nici cu privire la poziţia noastră faţă de ele, însă da, dacă găsim o soluţie acceptabilă, acesta este obiectivul nostru”, a ma spus Steven Mnuchin.

Compania Rusal se află pe lista entităţilor sancţionate de Statele Unite la începutul lunii aprilie ca urmare al rolului pe care Federaţia Rusă l-ar fi avut în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Tor atunci, au fost impuse sancţiuni și oligarhului rus Oleg Deripaska, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi totodată acţionar majoritar în Rusal, precum şi în alte şapte companii.

În luna mai, Oleg Deripaska a renunţat la locul din consiliul de administraţie al companiei Rusal.

Conform datelor oferite de Statista pe anul 2017, Rusal este al treilea cel mai mare producător de aluminiu din lume – la egalitate cu compania chineză Shandong Xinfa – cu o producţie totală de 4,078,551 de tone de aluminiu.

5 (100%) 1 vote
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Alegeri Prezidențiale 2019: Prezența la vot mai mică decât în turul I la prezidențiale în 2014 /REZULTATE finale BEC

Biroul Electoral Central a făcut publice rezultatele finale ale primului tur ale alegerilo…