Acasă Extern SUA va sancționa companiile germane implicate în proiectul Nord Stream 2

SUA va sancționa companiile germane implicate în proiectul Nord Stream 2

Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a avertizat companiile germane implicate în construirea gazoductului Nord Stream 2 că ar putea fi sancţionate dacă nu renunţă la proiect, a informat duminică un oficial american, relatează agenţia Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Germania că este “captiva” Moscovei din cauza dependenţei de gaze naturale din Rusia şi a cerut acesteia să renunţe la proiectul Nord Stream 2.

Gazoductul va avea rolul de a transporta gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, s-a adresat în acestă chestiune printr-o scrisoare trimisă mai multor companii germane, a informat Ambasada Statelor Unite.

Heiko Maas, ministrul german de Externe, a declarat joi că orice sancţiuni impuse de SUA împotriva proiectului Nord Stream 2 ar reprezenta un mod greşit de a rezolva disputa şi a afirmat că problemele privind sectorul energetic al Europei trebuie discutate în Europa.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

PNL împlinește 145 de ani. Ludovic Orban: Românii vor avea un loc unde se pot întâlni cu istoria

Prim-ministrul Ludovic Orban a participat, duminică, la inaugurarea Muzeului Naţional „Bră…