Acasă Extern SUA va sancționa companiile germane implicate în proiectul Nord Stream 2

SUA va sancționa companiile germane implicate în proiectul Nord Stream 2

Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a avertizat companiile germane implicate în construirea gazoductului Nord Stream 2 că ar putea fi sancţionate dacă nu renunţă la proiect, a informat duminică un oficial american, relatează agenţia Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Germania că este “captiva” Moscovei din cauza dependenţei de gaze naturale din Rusia şi a cerut acesteia să renunţe la proiectul Nord Stream 2.

Gazoductul va avea rolul de a transporta gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, s-a adresat în acestă chestiune printr-o scrisoare trimisă mai multor companii germane, a informat Ambasada Statelor Unite.

Heiko Maas, ministrul german de Externe, a declarat joi că orice sancţiuni impuse de SUA împotriva proiectului Nord Stream 2 ar reprezenta un mod greşit de a rezolva disputa şi a afirmat că problemele privind sectorul energetic al Europei trebuie discutate în Europa.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

The Limits of European Influence in Palestine and Israel

The EU’s twin policy of peacemaking and state building in the Middle East is unachievable.…