Acasă Economie SUA va crește taxelor vamale pentru unele importuri din China

SUA va crește taxelor vamale pentru unele importuri din China

Administraţia Donald Trump intenţionează să crească de la 10% la 25% nivelul noilor taxe vamale impuse în cazul unor importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, în încercarea de a forţa Beijingul să ofere concesii comerciale, a declarat o sursă familiară cu planul autorităţilor SUA.

Preşedintele Donald Trump a anunţat pe 10 iulie că Administraţia de la Washington va impune taxe vamale suplimentare de 10% asupra unor importuri din China, printre produsele vizate fiind alimente, aluminiu, oţel, produse chimice şi bunuri de larg consum, informează agenţia de ştiri Reuters.

Taxele vamale suplimentare vor putea fi impuse doar după o perioadă de consultare publică, iar propunerea de creştere a nivelului la 25% riscă să conducă la o escaladarea a disputei comerciale între cele mai mari două economii de pe glob.

Administaţia Trump ar putea anunţa această propunere chiar miercuri, potrivit Bloomberg.

La începutul lunii iulie, Statele Unite au impus taxe vamale suplimentare de 25% pentru importuri din China în valoare de 34 de miliarde de dolari.

Ca reacţie la taxele vamale impuse de Administraţia Donald Trump, Beijingul a anunţat că va introduce măsuri de retorsiune simetrice împotriva importurilor din Statele Unite.

Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

5 (100%) 4 votes
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

A New Era in EU-Russia Relations

The European Union is taking up a defensive position. This is not isolationism but pragmat…