Acasă Extern SUA şi China reiau negocierile comerciale săptămâna viitoare la Beijing

SUA şi China reiau negocierile comerciale săptămâna viitoare la Beijing

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că el şi alţi oficiali americani vor călători săptămâna viitoare la Beijing pentru discuţii comerciale cu China, urmărind să încheie un acord pentru a evita o creştere a tarifelor vamale pe mărfurile chinezeşti la 2 martie, relatează Reuters.

Mnuchin a declarat într-un interviu acordat postului TV CNBC că discuţiile pe care el şi reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, le-au avut săptămâna trecută la Washington cu vicepremierul chinez Liu, au fost “foarte productive”.

“Ambasadorul Lighthizer şi cu mine şi o echipă mare ne vom deplasa la Beijing săptămâna viitoare. Ne-am angajat să continuăm aceste discuţii”, a spus Mnuchin. “Facem eforturi enorme pentru a încerca să evităm acest termen şi să ajungem la un acord. Deci acesta este obiectivul nostru”, a adăugat acesta.

Preşedintele Donald Trump a afirmat, marţi, în discursul său despre Starea Naţiunii, că orice nou acord comercial cu China “trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, pentru a reduce deficitul nostru comercial cronic şi pentru a proteja locurile de muncă americane”.

Trump a promis să majoreze tarifele SUA pentru mărfurile chinezeşti în valoare de 200 miliarde de dolari, la 25%, de la 10% în prezent, dacă cele două părţi nu pot ajunge la o înţelegere până pe 2 martie.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Artificial intelligence development becomes Russia’s highest priority

Even if  (AI) development becomes Russia’s highest priority, Moscow has no chance of catch…