Acasă Extern SUA: Republicanii au câștigat majoritatea în Senat/ Donald Trump şi-a anunţat OFICIAL candidatura la Casa Albă în 2020

SUA: Republicanii au câștigat majoritatea în Senat/ Donald Trump şi-a anunţat OFICIAL candidatura la Casa Albă în 2020

Partidul Republican a câștigat majoritatea în Senatul SUA și a obținut victorii importante pentru funcțiile de guvernator în state în care Partidul Democrat părea invincibil, precum Georgia, Florida și Ohio.

În statul Georgia, campania democraților a fost susținută de prezența fostului președinte american Barak Obama alături de Oprah Winfrey – considerată cea mai mare vedeta a lumii, și cu toate acestea, guvernatorul susținut de Partidul Republican a repurtat victoria.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a salutat, miercuri seară, faptul că Partidul Republican menţine majoritatea în Senat, afirmând că unii politicieni republicani nu au fost aleşi pentru că s-au detaşat de el în campania electorală.

În urma scrutinului parlamentar desfăşurat marţi, Partidul Democrat a obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, iar Partidul Republican menţine controlul asupra Senatului SUA.

“Acest scrutin marchează cel mai mare câştig în Senat pentru un partid prezidenţial” în ultimele decenii, a declarat Donald Trump în conferința de presă organizată astăzi la casa Albă.

“A fost o zi mare, o zi incredibilă. Partidul Republican a învins istoria, reuşind extinderea majorităţii în Senat şi depăşind în mod semnificativ aşteptările în Camera Reprezentanţilor”, a adăugat președintele Trump.

Preşedintele SUA a criticat politicienii republicani care s-au distanţat de el în campania electorală.

“Mia Love nu mi-a oferit deloc iubire şi a pierdut, îmi pare rău Mia”, a spus Trump, citat de CNN, referindu-se la o membră a Camerei Reprezentanţilor care nu a fost realeasă.

“Iar Barbara Comstock este altă persoană, cred că ar fi câştigat, dar nu a vrut să fie susţinută deloc”, a precizat Donald Trump.

Preşedintele SUA a exprimat speranţa că membrii democraţi şi cei republicani ai Congresului vor putea colabora în proiectele de interes naţional.

Preşedintele Donald Trump a semnalat că va candida alături de vicepreşedintele Mike Pence şi în scrutinul prezidenţial din 2020.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Donald Trump s-a rugat cu ocazia comemorării Debarcării din Normandia

Donald Trump, care a participat miercuri la o ceremonie prilejuită de cea de-a 75-a aniver…