Acasă Extern SUA acordă Ucrainei 200 de milioane de dolari pentru întărirea securităţii

SUA acordă Ucrainei 200 de milioane de dolari pentru întărirea securităţii

La  câteva zile după summitul Trump-Putin de la Helsinki,  Statele Unite acordă Ucrainei 200 de milioane de dolari pentru întărirea securităţii, fiind de aşteptat ca acţiunea să irite Moscova.

Ambasada Ucrainei la Washington a anunţat vineri alocarea acestor fonduri, iar informaţia a fost ulterior confirmată de un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Fondurile sunt destinate îmbunătățirii capacităţii de control şi comandă a forţelor armate ale Ucrainei, securizarea comunicaţiilor și achiziţionarea de echipamente medicale, a declarat un oficial SUA.

Acordarea acestor fonduri sprijină adoptare de către Kiev a unei legi privind securitatea naţională, promulgată pe data de 5 iulie de preşedintele Petro Poroşenko, care a îndeplinit cerinţele legislaţiei americane, astfel permiţând Administraţiei Trump să aprobe furnizarea de asistenţă suplimentară.

Ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a dezvăluit recent că preşedintele Donald Trump a discutat la Helsinki cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre posibilitatea organizării unui referendum în regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu intenţionează să susţină organizarea unui referendum în regiunile separatiste proruse din estul Ucrainei, potrivit Casei Albe.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cod portocaliu de ploi abundente în nordul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o nouă avertizare Cod port…