Acasă Extern Spania a primit migranții refuzați de Italia și Malta

Spania a primit migranții refuzați de Italia și Malta

O barcă de salvare umanitară care transporta 60 de migranți salvați din Libia a fost acceptată în Spania, ​​miercuri, după ce a fost refuzată de Malta și Italia, în ultimul exemplu al diferendelor europene privind imigrația.

Noul prim-ministru socialist din Spania, Pedro Sanchez, a primit pentru a doua oară într-o lună  migranții care a fost respinți de Italia și de Malta.

Imigrația în Marea Mediterană a scăzut la aproximativ 45.000 de persoane care au ajuns în Europa  acest an, comparativ cu peste un milion în 2015, dar din punct de vedere politic UE a devenit din ce în ce mai divizată.

Săptămâna trecută, statele din Uniunea Europeană au acceptat să-și înăsprească securizarea frontierele externe și să cheltuiască mai mult în Orientul Mijlociu și Africa de Nord pentru a reduce numărul de migranți și pentru a înființa noi centre pentru a face față noilor sosiri.

Luna trecută, Spania a acceptat 629 de migranți de pe barca de salvare Vărsător.

Primarul din Barcelona, ​​Ada Colau, a declarat că migranții de miercuri “ar fi putut să moară, dar sunt în viață”

“Aceasta este Marea Mediterană și Europa pe care o dorim, unde viața este sărbătorită și protejată”, a adăugat ea.

Migranții, inclusiv cinci femei și patru copii, sunt de naționalități diferite, inclusiv palestinieni, sirieni și guineeni. Ei au primit asistență medicală înainte de a fi preluați de poliție.

Majoritatea spaniolilor sunt de acord să primească și să ajute la integrarea refugiaților și consideră că guvernul lor conservator anterior nu a făcut suficient, spun senatorii din parlamentul spaniol.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Marea Britanie încheie acord de liber schimb cu Australia

Australia și Marea Britanie sunt dispuse să încheie un acord de liber schimb imediat ce ci…