Acasă Economie Sogefi va construi o fabrică de componente auto la Oradea

Sogefi va construi o fabrică de componente auto la Oradea

Sogefi Suspensions Eastern Europe, o companie din grupul Sogefi, parte a holdingului industrial CIR, cu afaceri de 2,8 mld. euro şi peste 15.000 de angajaţi, va construi o fabrică de componente pentru sistemul de suspensii auto la Oradea, o investiţie totală de 255 de milioane de lei.

Compania a primit acordul pentru a beneficia de un ajutor de stat de 104 mil. lei pentru noua fabrică.

În luna august din 2018 italienii au depus o scrisoare de intenţie în care solicită administratorului parcului industrial concesionarea unui teren în vederea construirii unei hale de  producţie în domeniul automotive, având o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp.

În urma discuţiilor cu reprezentanţii Sogefi Suspensions Eastern Europe, Primăria Oradea a decis să pună la dispoziţia investitorului un teren de 95.000 de metri pătraţi, decizie care a fost anunţată în 7 septembrie.

În 2017, grupul italian a deschis o fabrică în Mexic, iar în vara lui 2018 a devenit operaţional un centru de producţie în Maroc.

Cei mai importanţi clienţi ai companiei italiene sunt Ford, Renault, grupul PSA (Peugeot-Citroen) şi grupul Fiat Chrysler, potrivit Reuters.

Sogefi Air Cooling este prezentă în județul Argeş, unde au activităţi de fabricare a plăcilor, tuburilor şi profilelor din material Plastic.

Compania a avut în 2017 o cifră de afaceri de 115 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de 2016, un profit net de 5,2 mil. lei cu un număr mediu de 64 de angajaţi.

Ministerul Finanţelor a primit în perioada septembrie – octombrie 2018 41 de cereri pentru ajutor de stat, şi a aprobat până acum finanţarea a 19 proiecte ce ar urma să creeze peste 3.500 de noi locuri de muncă.

Companiile care au primit acorduri de finanţare:

  • Universal Alloy Corporation Europe, producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave – 174 mil.lei.
  • MG-Tec Industry – 150 mil.lei.
  • Automobile Dacia – 115 mil.lei.
  • Omnia Europe – 80 mil.lei.
  • Romaqua – 28 mil.lei.
  • Teraplast – 14,4 mil.lei.

Solicitările au fost făcute în baza schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, care susţine investiţiile de mare anvergură, favorizează extinderea activităţilor economice în regiunile defavorizate şi stimulează investiţiile în tehnologii avansate care conduc la crearea de locuri de muncă.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…