Acasă Extern Siria: Sute de luptatori ISIS s-au predat

Siria: Sute de luptatori ISIS s-au predat

Sute de luptători ai grupării ISIS (Stat Islamic) s-au predat miercuri şi alte sute de camarazi ai acestora au fost prinşi încercând să fugă din ultima enclavă islamistă rămasă în estul Siriei, a declarat un comandant din cadrul Forţelor Democratice Siriene, relatează Reuters.

Luptătorii ISIS care s-au ascuns în enclava Baghouz de lângă graniţa cu Irakul s-au predat în număr mare în această săptămână după un atac virulent asupra enclavei lor sâmbătă şi duminică, dar mulţi dinter ei se mai află încă acolo, a afirmat comandantul.

Militarii Forţelor Democrate Siriene (SDF), sprijinite de SUA, şi-au încetinit atacul pentru a permite miilor de civili să părăsească Baghouz, continuând un exod care a început atunci când a anunţat că lansează o ultimă bătălie asupra enclavei luna trecută.

Mult mai mulţi oameni decât se aştepta SDF au rămas încă în Baghouz, a spus acesta, şi se dorea ca toţi să plece înainte de a ataca zona, sau, în caz contrar, să-i forţeze pe militanţii islamici să se predea.

“Există un număr mare de luptători care sunt în interior şi nu doresc să se predea”, a spus comandantul superior SDF.

Căderea enclavei Baghouz marchează sfârşitul “califatului” autoproclamat al grupării Stat Islamic (ISIS), deşi unii luptători se ascund încă în deşertul îndepărtat sau în subteran pentru a porni o mişcare de gherilă.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a transmis că există pregătiri în Siria de Est pentru a anunţa sfârşitul ISIS. Colonelul Sean Ryan, purtător de cuvânt al coaliţiei conduse de SUA, a declarat totuşi că forţa internaţională “a învăţat să nu pună termene în ultima bătălie”.

Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Top 10 cei mai mari poluatori din lume

Schimbările climatice privind încălzirea globală se datorează, într-o mare proporţie, acti…