Acasă Cultură Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului

Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului

Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică Ortodoxă în amintirea apariţiei Maicii Domnului în biserica din Vlaherne şi se sărbătoreşte în prima zi a lunii octombrie.

Pe 1 octombrie 911, avea loc priveghere în biserica Vlaherne, pentru salvarea cetăţii care era asediată.

Dimineaţa, la ora 4, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh şi rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ţinut în mâini deasupra capetelor credincioşilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinţii şi mucenicii. Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul sau iubit, Epifanie: “O vezi, frate, pe Împărăteasa şi Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?” Iar Epifanie a zis: “O văd, Părinte, şi mă minunez!”.

Acesta este evenimentul pe care Biserica îl prăzanuiește pe 1 octombrie, spre a ne aminti că prin nevoinţă şi rugăciune, putem primi şi noi, în greutăţile vieţii noastre, neîncetatul ajutorul Maicii Domnului.

Pe 1 octombrie este şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, fiind stabilită în mod oficial în sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Cultură
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Donald Trump vrea un acord “fenomenal” cu Marea Britanie

Preşedintele SUA Donald Trump a pledat la Londra pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea…