Acasă Tehnologie Rusia încearcă să blocheze Telegram

Rusia încearcă să blocheze Telegram

Guvernul rus a inițiat proceduri legale pentru a bloca aplicația de mesagerie Telegram pe teritoriul Rusiei, relatează BBC.

Autoritatea rusă de reglementare a mass-media, Roskomnadzor, caută blocarea aplicației deoarece firma a refuzat să predea cheile de criptare utilizate pentru mesajele Telegram.

Compania Telegram, care are sediul în Dubai, a primit termen limită 4 aprilie pentru predarea cheilor de criptare.

Compania a refuzat, spunând că modul în care este construit serviciul nu îi permite accesul la mesaje.

Principala agenție de securitate a Rusiei, FSB, vrea cheile de criptare pentru citirea mesajelor și prevenirea viitoarelor atacuri teroriste din țară.

În dosarul înaintat instanței, Roskomnadzor a declarat că acțiunea în justiție este legată de solicitarea FSB privind nerespectarea de către Telegram a cerințelor sale legale ca “distribuitor de informații”.

Avocatul companiei Telegram, Pavel Chikov, a declarat că încercarea oficială de a opri utilizarea aplicației în Rusia este “neîntemeiată”.

Într-o declarație, el a spus: “Cerințele FSB de a asigura accesul la conversațiile private ale utilizatorilor sunt neconstituționale, nefondate și nu pot fi îndeplinite din punct de vedere tehnic și legal”.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Tehnologie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Rusia este al doilea cel mai mare producător de armament din lume

Rusia a devenit în 2017 al doilea cel mai mare producător de armament din lume, depăşind M…