Acasă Tehnologie Rusia încearcă să blocheze Telegram

Rusia încearcă să blocheze Telegram

Guvernul rus a inițiat proceduri legale pentru a bloca aplicația de mesagerie Telegram pe teritoriul Rusiei, relatează BBC.

Autoritatea rusă de reglementare a mass-media, Roskomnadzor, caută blocarea aplicației deoarece firma a refuzat să predea cheile de criptare utilizate pentru mesajele Telegram.

Compania Telegram, care are sediul în Dubai, a primit termen limită 4 aprilie pentru predarea cheilor de criptare.

Compania a refuzat, spunând că modul în care este construit serviciul nu îi permite accesul la mesaje.

Principala agenție de securitate a Rusiei, FSB, vrea cheile de criptare pentru citirea mesajelor și prevenirea viitoarelor atacuri teroriste din țară.

În dosarul înaintat instanței, Roskomnadzor a declarat că acțiunea în justiție este legată de solicitarea FSB privind nerespectarea de către Telegram a cerințelor sale legale ca “distribuitor de informații”.

Avocatul companiei Telegram, Pavel Chikov, a declarat că încercarea oficială de a opri utilizarea aplicației în Rusia este “neîntemeiată”.

Într-o declarație, el a spus: “Cerințele FSB de a asigura accesul la conversațiile private ale utilizatorilor sunt neconstituționale, nefondate și nu pot fi îndeplinite din punct de vedere tehnic și legal”.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Tehnologie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Forţele Democratice Siriene au cucerit ultimul teritoriu deţinut de ISIS în Siria

Forţele Democratice Siriene au anunţat sâmbătă că au cucerit ultimul teritoriu deţinut de …