Acasă Extern Rusia acuză SUA de imixtiune în politica internă

Rusia acuză SUA de imixtiune în politica internă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a criticat comentariile Departamentului de Stat al SUA cu privire la acțiunile Comisiei Electorale Centrale din Rusia, ca fiind o imixtiune în alegerile prezidențiale din Rusia, numindu-le ”o intervenție directă în politica internă a statului”.

Departamentul de Stat al SUA  a criticat decizia Comisiei Electorale Centrale din Rusia (CEC) de a nu accepta documentele lui Alexei Navalny, care dorea să candideze la funcția de președinte al țării.

Comisia Electorală din Rusia a refuzat, luni, înscrierea lui Navalny în cursa pentru alegerile prezidențiale  datorită cazierului judiciar al acestuia.

După decizia CEC, Navalny a cerut boicotarea alegerilor. Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la decizia comisiei, ca fiind o presiune asupra candidaților independenți.

“Această declarație a Departamentului de Stat, despre care cred că nu va fi singura, este o intervenție directă în alegerile prezidențiale și în politica internă a statului”, a scris Zakharova pe pagina sa de Facebook.

Navalny a primit o sentință de condamnare la  cinci ani de închisoare cu suspendare, în luna februarie, pentru deturnarea a 16 milioane de ruble (279.000 dolari) de la compania forestieră de stat KirovLes. Navalny a susținut că sentința a fost motivată politic și a spus că va acționa pentru anularea acesteia.

Legislația electorală din Rusia prevede că orice persoană condamnată pentru o infracțiune gravă poate candida la președinția țării  numai după zece ani de la data când sentința a fost anulată.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din Rusia au început oficial pe data de 18 decembrie, ziua votului urmând să aibă loc pe pe 18 martie.

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

CORONAVIRUS TREATMENT FOUND: A drug used for 70 years against malaria is EFFICIENT against coronavirus

A common chloroquine treatment, used for 70 years against malaria, has shown efficacy agai…