Acasă Intern România va avea un europarlamentar în plus după Brexit

România va avea un europarlamentar în plus după Brexit

Începând din 2019, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, faţă de 32 câte are în prezent, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Parlamentul European a aprobat, marţi, proiectul de Decizie a Consiliului European de stabilire a componenţei Parlamentului European în viitoarea sa legislatură, 2019-2024. Acesta face parte din pachetul de iniţiative care completează cadrul legal pentru desfăşurarea alegerilor europene din 2019.

“Deputaţii europeni au aprobat cu 566 de voturi pentru, 94 împotrivă şi 31 de abţineri proiectul de decizie a Consiliului European, conform căruia în viitoarea sa legislatură Parlamentul European va avea 705 membri (faţă de 751 în prezent), aleşi pe liste naţionale, dacă Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană până la momentul respectiv. În această situaţie, România va câştiga un mandat în plus faţă de actuala legislatură (urmând a avea 33 de mandate, faţă de 32 în prezent)”, arată Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.

Alegerile europene vor avea loc, la nivelul statelor membre, în perioada 23-26 mai 2019.

5 (100%) 5 votes
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Victor Ponta şi-a creat propriul Binom | DOCUMENT

Ion Cristoiu publică pe blogul personal protocolul dintre ANAF şi PÎCCJ, care, prin preved…