Acasă Extern Regele Mihai a încetat din viață

Regele Mihai a încetat din viață

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Regele Mihai a fost un simbol pentru istoria României, reprezentând democraţia în anii instaurării comunismului. A fost cel mai longeviv şef de stat care a trecut prin Al Doilea Război Mondial.

A domnit de două ori, de fiecare dată în momente de cumpănă pentru ţara noastră. Prima dată înainte de a împlini 6 ani, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand,când Carol al II-lea, tatăl lui Mihai I, renunţase la tron.  A doua domnie a Regelui Mihai a început la 19 ani, când România Mare după ”împărțirea” României între Hitler şi de Stalin.

Odată cu instaurarea comunismului în România, Regele Mihai a fost obligat să abdice la 30 decembrie 1947.

În discursul rostit în 2006, la Palatul Cotroceni, cu ocazia condamnării comunismului, Regele Mihai a spus: “Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare!”

Slujba de înmormântare a Regelui Mihai va avea loc sâmbătă, la Patriarhia Română.

Regele Mihai va fi înmormântat la Mănăstirea Curtea de Argeș.

 

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Restricţii în România, împotriva coronavirusului: Evenimentele cu peste 1.000 de oameni, interzise. Meciurile de fotbal vor fi fără spectatori. Condiţiile în care se închid şcolile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că toate ş…