Acasă Extern Președintele palestinian Abbas a ieșit din spital

Președintele palestinian Abbas a ieșit din spital

Președintele Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Mahmoud Abbas, în vârstă de 82 de ani, a fost externat  din spital după o operație la urechi, efectuată cu succes, în Cisiordania, a declarat marți televiziunea organizației.

Intervenția chirurgicală a lui Abbas a coincis cu o escaladare a tensiunilor israeliano-palestiniene, la granița Fâșiei Gaza, luni, după deschiderea noii Ambasade a SUA la Ierusalim.

Abbas a salutat reporterii și a mers fără ajutor la mașină, dar nu a vorbit. Palestina TV a declarat că procedura a fost efectuată asupra urechii medii a liderului palestinian.

În februarie, Abbas a fost spitalizat în Statele Unite pentru verificări medicale în timpul unei vizite la  Consiliul de Securitate al ONU din New York.

În octombrie 2016, Abbas a fost internat la spitalul din Cisiordania pentru analize cardiace, fără a anunța public, un doctor a spus ulterior că rezultatele sunt normale.

Mahmoud Abbas a devenit președinte OEP după moartea lui Yasser Arafat în 2004. El a purtat discuții de pace cu Israelul conduse de SUA, dar negocierile au încetat în 2014. În 4 mai, el a fost reales președinte al Comitetului Executiv al OEP.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Ucraina și Israel au semnat un acord comercial

Israelul şi Ucraina au semnat, luni seară, un acord comercial bilateral care are rolul int…