Acasă Economie Performanța principalelor monede în 2017

Performanța principalelor monede în 2017

Site-ul de știri de schimb valutar Forexlive a urmărit performanța principalelor valute la nivel global: EUR (euro), GBP (lire sterline), AUD (dolar australian), CAD (dolar canadian), CHF (franc elvețian), JPY (yen japonez) , NZD (dolarul Noua Zeelandă), USD (dolarul american), în anul 2017.

Potrivit analistului Greg Michalowski, moneda europeană EUR a fost cea mai puternică monedă, în timp ce dolarul american (USD) a înregistrat cea mai slabă performanță.

Până la data de 29 decembrie, euro a înregistrat o creștere cumulată de 61,2% YTD față de toate perechile majore, în timp ce USD a înregistrat o scădere cumulată de 48,5% a YTD.

În 2017, Banca Centrală Europeană a lăsat ratele dobânzilor în așteptare, în timp ce Rezervele Federale ale SUA au majorat de trei ori ratele dobânzilor. Analistul a declarat că Rezerva Federală americană va tripla rata dobânzilor în 2018, în timp ce Banca Centrală Europeană o va menține constantă.

După 2016 când Marea Britanie a anunțat retragerea din Uniunea Europeană, lira sterlină a înregistrat o creștere cumulată de 25,5% a YTD în 2017.

5 (100%) 14 votes
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Cinci moduri în care se împarte lumea

Legăturile dintre state se erodează și divizările în societate devin din ce în ce mai exti…