Acasă Economie Performanța principalelor monede în 2017

Performanța principalelor monede în 2017

Site-ul de știri de schimb valutar Forexlive a urmărit performanța principalelor valute la nivel global: EUR (euro), GBP (lire sterline), AUD (dolar australian), CAD (dolar canadian), CHF (franc elvețian), JPY (yen japonez) , NZD (dolarul Noua Zeelandă), USD (dolarul american), în anul 2017.

Potrivit analistului Greg Michalowski, moneda europeană EUR a fost cea mai puternică monedă, în timp ce dolarul american (USD) a înregistrat cea mai slabă performanță.

Până la data de 29 decembrie, euro a înregistrat o creștere cumulată de 61,2% YTD față de toate perechile majore, în timp ce USD a înregistrat o scădere cumulată de 48,5% a YTD.

În 2017, Banca Centrală Europeană a lăsat ratele dobânzilor în așteptare, în timp ce Rezervele Federale ale SUA au majorat de trei ori ratele dobânzilor. Analistul a declarat că Rezerva Federală americană va tripla rata dobânzilor în 2018, în timp ce Banca Centrală Europeană o va menține constantă.

După 2016 când Marea Britanie a anunțat retragerea din Uniunea Europeană, lira sterlină a înregistrat o creștere cumulată de 25,5% a YTD în 2017.

5 (100%) 14 votes
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Strigător la cer!: CASA în care s-a născut Constantin Brâncuşi s-a PRĂBUȘIT

Ministrul Culturii spune, referitor la prăbuşirea, joi, a casei din Hobiţa în care s-a năs…