Acasă Intern Parchetul General verifică Parchetul Curţii de Apel Constanţa de unde provine Adina Florea

Parchetul General verifică Parchetul Curţii de Apel Constanţa de unde provine Adina Florea

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, vineri, că instituția pe care o conduce face verificări la Parchetul Curţii de Apel Constanţa pentru a găsit locul de unde s-a “scurs” protocolul SRI-PG publicat de Darius Vâlcov.

“Vă pot confirma doar că există o verificare în curs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, a declarat Augustin Lazăr, întrebat de informaţia potrivit căreia protocolul publicat de Darius Vâlcov, care a dus la deschiderea unui dosar penal, ar fi plecat din seiful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal după ce consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a publicat protocolul secret semnat între Parchetul General şi SRI. Prevederile articolului 305 din Codul Penal arată: „(1) Neglijenţa care are drept urmare distrugerea, alterarea, pierderea sau sustragerea unui document ce conţine informaţii secrete de stat, precum şi neglijenţa care a prilejuit altei persoane aflarea unei asemenea informaţii se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele prevăzute în art. 303 alin. (1) şi art. 304, dacă au fost săvârşite din culpă”.

Parchetul General anunţase anterior că protocolul secret încheiat cu SRI în decembrie 2016, cel publicat de Vâlcov, şi-a încetat efectele pe 13 martie 2017, precizând că a iniţiat, pe 22 martie 2018, declasificarea acestuia. Documentul a fost trimis Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului Justiţiei.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Andre Rieu alături de 8.000 de spectatori i-au cântat ”La mulți ani” maestrului Gheorghe Zamfir

Seara din 6 aprilie a fost memorabilă la Cluj-Napoca! Celebrul violonist Andre Rieu alătur…