Acasă Extern Paradă militară în Coreea de Nord

Paradă militară în Coreea de Nord

Marșul s-a desfășurat după discursul lui Kim Jong Un la parada de Ziua Armatei din Coreea de Nord.

Parada a avut loc în piața Kim Il Sung din capitala Phenian.

Kim Jong-un a venit la paradă într-o limuzină  însoțit de soție, Ri Sol JU.

Kim a declarat că parada militară arăta lumii modul în care Coreea de Nord „s-a dezvoltat într-o putere militară de clasă mondială”.

„Atâta timp cât imperialismul este prezent pe Pământ și politica ostilă a SUA împotriva Coreei de Nord continuă, misiunea Armatei Populare Coreene este sabia puternică care protejează țara și oamenii, iar pacea nu se poate schimba niciodată”, a spus liderul nord-coreean , a spus Kim.

După discursul lui Kim a urmat o prezentare a ultimelor rachete balistice din gama intercontinentală din Coreea de Nord (ICBM),aduse în fruntea lansatoarelor mobile. Cu toate acestea, rachetele s-ar putea să nu fie viabile de teama unui accident.

„Aceasta este o paradă militară mult mai întemeiată, în sensul că acestea sunt sisteme reale pe care le-au testat efectiv”, a declarat Dave Schmerler, cercetător asociat la Centrul pentru Studii de Neproliferare al Institutului Middlebury pentru Studii Internaționale.

Un oficial din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud a declarat pentru CNN că, comparativ cu anul trecut, conținutul și amploarea paradei „par să fi fost reduse”.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap a relatat că în piața Kim Il Sung s-au adunat circa 50.000 de persoane pentru a viziona evenimentul, inclusiv 13.000 de soldați.

Parada a început la ora 10:00 ora Phenianulu.  În același timp, sute de nord-coreeni care se află în Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice de Iarnă au participat la o ceremonia de deschidere de la Pyeongchang.

Presa internațională nu a fost invitată în Coreea de Nord pentru a vedea parada, dar mass-media de stat nord-coreeană a difuzat evenimentul.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Patriarhul Daniel nu este convins că ar trebui să se vaccineze

Patriahul Daniel, un om cu credință putenică în Dumnezeu, nu a fost până în acest moment c…