Acasă Extern Palestinienii și finanțarea de la ONU

Palestinienii și finanțarea de la ONU

Netanyahu susține poziție președintelui Trump de a reduce ajutorul financiar acordat de ONU agenției palestiniene a refugiaților.

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a descris Agenția Națiunilor Unite de Ajutoare pentru refugiații palestinieni din Orientul Mijlociu (UNRWA) ca  fiind o ” organizație care perpetuează problema palestiniană”.

Premierul israelian a sprijinit efortul președintelui american Donald Trump de a opri finanțarea dată de ONU ca ajutor pentru refugiațir palestinieni.

În cadrul întrunirii cu Cabinetul său,  Netanyahu a spus că este total de acord cu “critica puternică” a președintelui Trump privind Agenției Națiunilor Unite de  Ajutoare pentru refugiații palestinieni din Orientul Orientul Mijlociu.

Primul Ministru israelian a sugerat că fondurile pentru UNRWA ar trebui “transferate treptat către Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați”, pentru a elimina ajutorul pentru “refugiații fictivi”. Netanyahu a atras atenția că este împotriva acordării de ajutor “strănepoților refugiaților, care nu sunt refugiați, dar care sunt îngrijiți de UNRWA “. Aceasta este o situație absurdă, a spus el.

“UNRWA este o organizație care perpetuează problema refugiaților palestinieni și perpetuează povestea așa-numitului drept de întoarcere în scopul de a elimina statul Israel și, prin urmare, UNRWA trebuie să dispară”, a concluzionat el.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al mișcării Hamas, Fawzi Barhoum, a declarat că amenințările făcute de Trump pentru a opri asistența pentru UNRWA sunt doar “extorcări politice ieftine”.

Președintele Trump a scris pe pagina sa de Twitter că Palestina “nu mai este dispusă să vorbească despre pace” cu Israelul și a pus sub semnul întrebării problema acordării “sutelor de milioane de dolari” ca plăți de ajutor pentru palestinieni, pentru a forța părțile aflate în conflict să reia negocierile.

 

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Italia și Spania blochează summitul UE, nemulțumite de măsurile de ajutor

Şefii de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene nu au reuşit deocamdată…