Acasă Tehnologie O ţară blochează accesul la Facebook

O ţară blochează accesul la Facebook

Guvernul din Papua Noua Guinee va bloca accesul la platforma de socializare Facebook timp de o lună, într-un experiment care urmărește impactul fake news asupra populaţiei, relatează The Guardian.

Ministrul Comunicaţiilor din Papua Noua Guinee, Sam Basil, a declarat că această întrerupere va permite departamentului său de analiză să cerceteze şi să analizeze care persoane folosesc platforma şi în ce scop, admiţând că există îngrijorări privind bunăstarea socială, securitatea şi productivitatea .

„Această perioadă de timp ne va permite să colectăm informaţii despre utilizatorii care se ascund în spatele fenomenului de fake news, utilizatorii care încarcă materiale pornografice, sau utilizatorii care postează informaţii eronate în scopuri de manipulare”, a spus Sam Basil.

Sam Basil spune că riscurile şi vulnerabilităţile pe care le prezintă Facebook sunt mai mari decât cele reprezentate de atacurile cibernetice, şi include posibilitatea ca Facebook să acţioneze ca o platformă de advertising necontrolată, ameninţând astfel productivitatea populației, în special a copiilor şi a angajaţilor.

5 (100%) 1 vote
Mai multe Tehnologie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Comisiile SRI ar trebui anchetate privind Protocoalele secrete (ANTICONSTITUȚIONALE)

Comisiile SRI ar trebui anchetate privind Protocoalele secrete (ANTICONSTITUȚIONALE) Parla…