Acasă Tehnologie O eroare Facebook a permis deblocarea celor blocați de utilizatori

O eroare Facebook a permis deblocarea celor blocați de utilizatori

Reprezentanţii Facebook au recunoscut luni că o eroare, rezolvată între timp, a permis deblocarea, timp de câteva zile, a persoanelor considerate indezirabile şi blocate de utilizatori, problemă care a afectat 800.000 de conturi în perioada 29 mai şi 5 iunie, relatează AFP.

„Suntem conştienţi că posibilitatea de a bloca pe cineva este importantă, aşa că dorim să ne cerem scuze şi să explicăm ceea ce s-a întâmplat”, a precizat pe blogul Facebook Erin Egan, un oficial al reţelei de socializare.

Facebook încearcă să repare prejudiciul de imagine creat în urma scandalul Cambridge Analytica, care a atras după sine anchete judiciare şi audieri parlamentare în Statele Unite şi în alte ţări.

După acest scandal răsunător declanşat în luna martie, Facebook a promis „transparenţă” şi comunică în mod regulat cu utilizatorii, în special pentru a le aduce la cunoştinţa diverse disfuncţionalităţi.

„Blocarea unei persoane pe Facebook o împiedică pe aceasta să vă poată vedea mesajele, să iniţieze o conversaţie pe Messenger sau să vă trimită o cerere de prietenie”, se mai precizează pe blogul companiei.

„Bug-ul” a permis utilizatorilor blocaţi să transmită celui care i-a blocat mesaje pe aplicaţia de mesagerie instant Messenger, a explicat reprezentantul reţelei de socializare, care i-a îndemnat pe cei 800.000 de utilizatori afectaţi să-şi verifice lista de contacte blocate.

În urma scandalului Cambridge Analytica, a ieşit la iveală faptul că Facebook a permis ca datele personale a circa 87 de milioane de utilizatori să ajungă, fără ştirea acestora, la firma britanică specializată în comunicare strategică şi care a lucrat în 2016 pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump.

Mark Zuckerberg, patronul Facebook, a fost nevoit să-şi ceară scuze şi să se justifice îndelung în faţa parlamentarilor americani şi apoi a celor europeni, care au pus la zid compania cu 2,3 miliarde de utilizatori în lumea întreagă.

Mai multe Tehnologie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și cele mai mari Curți de Apel NU vor desfiinţarea SIIJ

Ministrul Justiției a trimis către toate parchetele și instanțele din țară o scrisoare de …