Acasă Intern O asociație civică  din SUA solicită CSM să clarifice împrejurările şi scopul prezenţei preşedintei ÎCCJ Cristina Tarcea la vilele de protocol SRI

O asociație civică  din SUA solicită CSM să clarifice împrejurările şi scopul prezenţei preşedintei ÎCCJ Cristina Tarcea la vilele de protocol SRI

Romanian Community Coalition,o asociație civică din Statele Unite, a adresat pe data de 13 iunie 2018 Plenului si Sectiei pentru judecatori a CSM o cerere prin solicită ca, la proxima sedință a Plenului, „să îi solicitați doamnei judecator Cristina Tarcea, în prezent președinte a Inaltei Curți de Casație si Justiție, să clarifice public împrejurarile și scopul pentru care a frecventat în repetate rânduri vilele de protocol ale Serviciului Roman de Informatii (SRI)„.

„Prezența doamnei președinte Tarcea la respectivele vile ale SRI este de notorietate în rândul magistraților din România, iar prezența dânsei la acele vile ne-a fost confirmată de multiple surse convergente.

Data fiind pozitia pe care doamna judecator Tarcea o ocupa în stat și în cadrul puterii judecatorești, este imperativ ca aceasta să clarifice împrejurările și scopul pentru care frecventa vilele de protocol ale SRI„, se arată în solicitare.

Conform art. 5 alin. (1) din Legea 303/2004 a statutului judecătorilor și procurorilor “funcțiile de judecător, procuror, magistrat-asistent și asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte funcții publice sau private”. Mai mult, art. 7 din aceeasi lege prevede ca “judecătorii, procurorii (…) nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații”, se arată în scrisoare.

De asemenea, art. 90 alin. (1) tot din Legea 303/2004 prevede ca “judecătorii și procurorii sunt datori să se abțina de la orice acte sau fapte de natura să compromită demnitatea lor în profesie și în societate”.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Ministerul Turismului a prezentat NOUL videoclip de promovare a României

Ministerul Turismului a prezentat, duminică seara, pe Facebook şi la Antena 3, videoclipul…