Acasă Extern Netanyahu: Israelul și Iranul vor fi prieteni

Netanyahu: Israelul și Iranul vor fi prieteni

Primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că israelienii și iranienii vor fi prieteni după căderea regimului din Teheran.

Israelul și Iranul vor fi din nou “prieteni buni” după schimbarea actualului regim din Teheran, a declarat luni,  premierul israelian Benjamin Netanyahu, în timp ce în marile orașe iraniene se desfășoară ample proteste antiguvernamentale.

În cursul zilei de astăzi, președintele iranian Hassan Rouhani a declarat că “dușmanii” țării sunt “supărați de gloria, succesul și progresul națiunii iraniene și au promis că vor crea probleme în Iran”.

“Aceste regim încearcă cu disperare să semene ură între noi, dar nu vor reuși … Și când acest regim va cădea în cele din urmă și într-o bună zi, iranienii și israelienii vor fi din nou prieteni buni, îmi doresc succesul poporului iranian în căutarea lor nobilă pentru libertate “, a declarat Netanyahu într-un mesaj video, postat pe contul oficial de Twitter al Biroului prim-ministrului israelian.

Netanyahu a descris ca ”ridicole” pretențiile Teheranului, cu privire la Israel, că se număra printre cei care incită la tulburări în Iran..

“Am auzit astăzi pretenția președintelui Iranului, că Israelul se află în spatele protestelor din Iran, nu numai că este falsă, ci este și ridicolă … Iranienii curajoși protestează pe străzi, caută libertate, caută dreptate, caută libertățile fundamentale care au le-a fost refuzat de zeci de ani “, a subliniat prim-ministrul israelian.

Din 28 decembrie, în câteva orașe mari din Iran, inclusiv Teheran, Mashhad, Isfahan și Rasht se desfășoară ample proteste. Oamenii au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva șomajului, a sărăciei și a prețurilor crescute la produsele de bază și combustibil.

 

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

CORONAVIRUS TREATMENT FOUND: A drug used for 70 years against malaria is EFFICIENT against coronavirus

A common chloroquine treatment, used for 70 years against malaria, has shown efficacy agai…