Acasă Intern Moţiunea împotriva ministrului Culturii va fi dezbătută pe 15 octombrie

Moţiunea împotriva ministrului Culturii va fi dezbătută pe 15 octombrie

Moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, va fi dezbătută luni, 15 octombrie, urmând să fie votată miercuri, pe 17 octombrie, a anunţat secretarul general al Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, după şedinţa de miercuri a Biroului Permanent.

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea moţiunii simple cu titlul „PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului”, îndreptată împotriva ministrului culturii, George Ivaşcu.

„Vă înaintăm moţiunea simplă <PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului>. Este revoltător că, din cauza unor politici culturale deficitare, România poate să rateze un moment de o importanţă politică deosebită, de a reuşi să integreze propria istorie în marea familie a istoriei europene” a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu.

Acesta a adăugat că semnatarii moţiunii simple sunt îngrijoraţi de incapacitatea Guvernului de a gestiona Centenarul.

„Semnatarii acestei moţiuni îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de incapacitatea Guvernului de a putea gestiona marea sărbătoare de la 1 Decembrie 2018, îngrijorare manifestată şi de profesioniştii din domeniul muzeal, de istorici, de asociaţii culturale, de oameni de cultură”, a afirmat deputatul PNL.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al partidului, că moţiunea simplă pe Cultură are ca “motiv esenţial bătaia de joc şi a Guvernului faţă de Centenarul Unirii, faţă de istoria României”.

Evaluare articol
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Premierul Italiei doreşte discuţii “constructive” cu UE

Biroul de presă al premierului Italiei a transmis miercuri că Guvernul de la Roma doreşte …