Acasă Intern Ministrul de Externe al Ungariei i-a mulțumit lui Teodor Meleșcanu pentru votul din PE

Ministrul de Externe al Ungariei i-a mulțumit lui Teodor Meleșcanu pentru votul din PE

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, i-a mulţumit vineri lui Teodor Meleşcanu că europarlamentarii partidului acestuia, ALDE, au votat împotriva raportului Sargentini şi au fost de partea Ungariei, transmite agenția maghiară de presă MTI.

“L-am asigurat pe domnul ministru de externe că nici Ungaria nu va sprijini, din niciun motiv politic, niciun atac bazat pe opinii subiective ale unor organizaţii non-guvernamentale îndreptat împotriva României” – a subliniat Szijjártó.

Europarlamentarii ALDE, Renate Weber și Norica Nicolai, au votat pe 12 septembrie în Parlamentul European în favoarea premierului maghiar Viktor Orban, acuzat de încălcarea democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale în Ungaria.

Potrivit listei votului nominal, tot în favoarea premierului maghiar au votat europarlamentarul PNL Traian Radu Ungureanu și cei ai UDMR, Iuliu Winkler și Csaba Sogor.

Alți doi europarlamentari români, Theodor Stolojan (PNL) și Ramona Mănescu (ex-PNL) s-au abținut de la vot.

În afara celor șapte enumerați mai sus, restul europarlamentarilor români prezenți la ședința de la Strasbourg au votat ”moțiunea de cenzură” împotriva Ungariei.

Parlamentul European a votat miercuri cu peste două treimi declanșarea procedurilor de sancționare a Ungariei pentru derapajele de la statul de drept și va începe procedurile pentru acționare a Articolului 7 din Tratatul UE, care prevede suspendarea dreptului de vot a țării.

Principalele acuzații la adresa guvernului Ungariei sunt că a îndepărtat din funcții judecătorii independenți, a redus la tăcere presa liberă și a luat la țintă societatea civilă.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

SUA au desemnat Gardienii Revoluţiei din Iran drept organizaţie teroristă

Statele Unite au desemnat, luni, Gardienii Revoluţiei iraniene drept organizaţie teroristă…