Acasă Intern Ministerul Agriculturii nu are bani alocați pentru subvenția la motorină pentru 2020

Ministerul Agriculturii nu are bani alocați pentru subvenția la motorină pentru 2020

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, miercuri – 12 februarie, că la acest moment, instituția pe care o conduce nu are sume alocate pentru plata subvenției la motorină pe 2020.

Adrian Oros a spus că sumele alocate până acum vor fi destinate plăților pentru subvențiile restante din anul trecut la motorina utilizată în agricultură.

”Anul trecut, în decembrie, am reușit să bugetăm și să emitem un HG nr. 76/2020 în care se aprobă un buget de 411 milioane ( de lei  – n.r.) pentru acest program din care vom plăti toate restanțele pe anul trecut, adică aproape 50% din Trimestrul II,  Trimestrul III, respectiv Trimestrul IV. La rectificarea bugetară vom aloca sume și pentru anul 2020”, a declarat ministrul Oros.

Fermierii au reclamat că returnarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură, un sprijin achitat de la bugetul de stat, este plătit cu întârziere și, de cele mai multe ori, doar parțial. S-a ajuns astfel ca în luna februarie, agricultorii și crescătorii de animale să aibă de încasat aproape toate sumele ce li se cuvin pe anul anterior.

Distribuie pe:
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Firea se promovează electoral pe banii contribuabililor – surse

Gabriela Firea, actualul, încă, Primar general al Capitalei și candidat PSD la Primăria Ca…