Acasă Extern LOVITURĂ pentru Erdogan: Comisia Electorală a respins cererea de renumărare a voturilor

LOVITURĂ pentru Erdogan: Comisia Electorală a respins cererea de renumărare a voturilor

Comisia Electorală din Turcia (YSK) a respins o cerere făcută de partidul preşedintelui turc Tayyip Erdogan, Dreptate şi Dezvoltare (AKP), privind renumărarea tuturor voturilor din 31 de districte din Istanbul, a informat marţi un membru al comisiei, relatează agenţia Reuters.

Erdogan a afirmat luni că alegerile locale au fost afectate la secţiile de votare din Istanbul. Partidul său a contestat deja rezultatele în 31 de districte.

Reprezentantul AKP în Comisia Electorală, Recep Ozel, a declarat pentru reporteri că membrii comisiei au fost de acord doar cu renumărarea a 51 de urne de vot din, 21 de districte ale oraşului.

Vicepreşedintele AKP, Ali Ihsan Yavuz, a declarat că partidul său va contesta decizia Comiei Electorale.

„Este de neconceput ca o astfel de decizie să fie luată când există atâtea probleme. Vom apela din nou la YSK prin contestarea deciziei”, a declarat acesta într-un mesaj postat pe Twitter.

AKP a cerut de asemenea anularea rezultatului din districtul Buyukcekmece, însă YSK nu a luat nicio decizie în acest sens, a adăugat Ozel.

Poliţia din Istanbul a demarat, marţi dimineaţa, verificare alegătorilor înregistraţi în Buyukcekmece, pentru a vedea dacă sunt cu adevărat rezidenţi ai districtului, a informat un purtător de cuvânt. Acesta a adăugat că nu există o cercetare penală.

După renumărarea a 70% din voturi, diferența dintre Ekrem Imamoglu, candidatul Partidului Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, și candidatul AKP, s-a redus de la 25.000 de voturi la 16.000 de voturi.

Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

CCR blochează concursurile pentru intrarea în magistratură

Judecătorii de la CCR au decis, marți, 10 martie, să admită o excepție de neconstituțional…