Acasă Extern Israelul se teme de ingerinţe străine în alegerile din aprilie

Israelul se teme de ingerinţe străine în alegerile din aprilie

Serviciile secrete ale unui stat intenţionează să influenţeze prin atacuri cibernetice rezultatul scrutinului parlamentar programat în Israel pe 9 aprilie, a afirmat Nadav Argaman, şeful Serviciului israelian de Securitate internă (Shin Bet), dar Rusia a negat că s-ar implica în astfel de acţiuni.

“Sunt sută la sută sigur că un stat străin va interveni în alegerile din aprilie, ştiu despre ce vorbesc, nu ştiu în favoarea cui va fi intervenţia”, a declarat Nadav Argaman pentru postul Hadashot TV.

“Nu pot spune în favoarea cui ori împotriva cui va fi intervenţia, dar vor fi atacuri cibernetice”, a precizat Argaman, conform cotidianului Times of Israel şi site-ului Ynetnews.com.

În acest context, unii parlamentari israelieni au cerut o investigaţie a Knessetului înaintea scrutinului din 9 aprilie.

Administraţia Vladimir Putin a respins sugestiile că Rusia ar intenţiona să influenţeze rezultatul scrutinului din Israel.

“Nu se pune problema. Rusia nu a avut niciodată ingerinţe în alegerile altor ţări şi nu intenţionează să facă acest lucru în viitor”, a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Tass.

Întrebat despre speculaţiile apărute în presa israeliană, Peskov a precizat: “Nu citiţi presa israeliană”.

Rusia este acuzată că a influenţat prin atacuri cibernetice rezultatul scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Orban: Dacă ar trebui să decid prelungirea stării de alertă, aş face-o

Premierul Ludovic Orban a declarat că dacă ar trebui să ia o decizie astăzi, aceasta ar fi…