Acasă Extern ISIS nu este pe deplin și durabil învins

ISIS nu este pe deplin și durabil învins

Încheierea operaţiunilor de luptă împotriva ISIS nu înseamnă că Statele Unite şi aliaţii lor au ajuns la o înfrângere durabilă a organizaţiei jihadiste, a declarat marți Secretarul de stat american, Rex Tillerson, conform Reuters.

Rex Tillerson a făcut declarația în cadrul unei reuniuni  a coaliţiei internaţionale împotriva ISIS, desfășurată în Kuweit.

Secretarul de stat american a anunţat că Washingtonul va acorda un ajutor suplimentar de 200 milioane de dolari în Siria pentru stabilizarea zonelor eliberate de sub controlul ISIS.

Rex Tillerson se află într-un turneu în Orientul Mijlociu.

Anterior a fost la Cairo, unde a discutat cu autorităţile egiptene despre ”subiectele regionale de interes comun – Siria şi Libia”, dar și chestiuni referitoare la lupta antiteroristă şi dosarul israeliano-palestinian, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Secretarul de stat american urmează să viziteze Iordania, unde se va întâlni cu  Regele Abdullah al II-lea, şi Libanul pentru a avea convorbiri cu preşedintele Michel Aoun şi premierul Saad Hariri.

Ultima escală a lui Tillerson va fi la Ankara, unde se aşteaptă la discuţii ”dificile” despre conflictul din Siria cu președintele Erdogan.

 

5 (100%) 6 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Trump decretează starea de urgenţă pentru a construi zidul la frontiera cu Mexic

Preşedintele Donald Trump a anunţat, vineri după-amiază, că va decreta starea de urgenţă l…