Acasă Diverse Hakerii români au spart camerele poliției din Washington

Hakerii români au spart camerele poliției din Washington

SUA declară că românii au spart camerele de poliție din Washington DC.

Securitatea poliției din Washington a fost compromisă de hackeri, în luna ianuarie.

Procurorii americani au acuzat doi români că a spart codurile computerelor de poliție din Washington DC legate de camerele de supraveghere cu doar câteva zile înainte de inaugurarea președintelui Donald Trump.

Cei doi se află în România, fiind arestați pe 15 decembrie, pe aeroportul Otopeni.

Mihai Alexandru Isvanca, 25 de ani, și Eveline Cismaru, în vârstă de 28 de ani, au accesat 123 camere de supraveghere a străzilor, ca parte a unei scheme suspecte de răscumpărare.

Departamentul de Justiție al SUA a declarat că acest caz a fost „de cea mai mare prioritate” din cauza securității în jurul inaugurării prezidențiale, din 20 ianuarie.

Autorii au intenționat să folosească computerele aparatului foto pentru a trimite ransomware la mai mult de 179.600 de adrese de e-mail și pentru a scoate bani de la victime, a afirmat Departamentul american de Justiție, într-o declarație.

Anchetatorii au identificat victimele care au plătit răscumpărarea sau ale căror servere de calculatoare au fost accesate, a adăugat acesta.

Nu a existat nicio dovadă că presupușii hackeri au afectat fizic sau au amenințat pe cineva, a adăugat declarația SUA.

Un agent din serviciile secrete, James Graham, a afirmat într-o declarație scrisă că două variante de „cod computerizat sofisticat” au fost plasate pe trei computere de poliție, unul cunoscut ca „cerber” și celălalt cunoscut sub numele de „dharma”.

În atacurile ransomware, malware-ul este instalat în secret pe computere, de obicei prin atașamente de e-mail, care blochează programe. Hackerii solicită apoi plata în schimbul deblocării calculatoarelor.

Isvanca și Cismaru sunt acuzați de o conspirație în comiterea de fraude prin cablu – adică fraudă financiară prin intermediul computerelor – care în SUA are o pedeapsă maximă de 20 de ani în închisoare.

Agenția de poliție a UE, Europol, a declarat că și alți trei suspecți au fost arestați în România luna aceasta într-o investigație legată de răscumpărare. Agenția Națională de Criminalitate din Marea Britanie a fost implicată în această investigație.

E-mailurile cu spam atașat sunt trimise pentru a părea că sunt ca cele provenite de la companii bine-cunoscute din Italia, Olanda și Marea Britanie. Odată deschis email-ul pe un sistem Windows, aceste atașamente periculoase criptează fișierele de computer.

5/5 - (28 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…