Acasă Diverse Gripă aviară în Marea Britanie

Gripă aviară în Marea Britanie

În Marea Britanie a fost confirmată prezența gripei aviare în rândul păsărilor sălbatice.  

Gripa aviara a fost confirmată la mai multe păsari sălbatice din sud-vestul Angliei, pentru prima dată în această iarna, a declarat vineri Departamentul pentru Mediu, Alimentatie și Afaceri Rurale din Marea Britanie.

“Aceasta este prima dată când gripă aviară a fost identificată în Marea Britanie în această iarnă și în timp ce boala nu reprezintă o amenințare pentru public, este extrem de infecțioasă și mortală pentru păsări”, a declarat Nigel Gibbens, șeful Departamentului Veterinar din Marea Britanie.

Ministerul britanic a declarat că testele au arătat că infecția, detectată la 17 păsări din districtul Dorset, a fost strâns legată de tulpina H5N6 care circulă,în ultimele luni, în rândul păsărilor sălbatice din Europa. Nigel Gibbes a subliniat că o tulpină diferită a afectat  mai mulți oameni în China, anul trecut.

Ministerul britanic a anunțat că va fi introduse măsuri de prevenire până la o notificare ulterioară. Totodată, a mai declarat că nu există planuri pentru restricții de circulație, însă a cerut fermelor avicole să supravegheze păsările.

Primul caz al unui om care a contractat o tulpină de influență aviară, H7N9, a fost înregistrat anul trecut în provincia nordică Shanxiin din China. Cei care erau în contact cu persoana, nu au prezentat niciun simptom de infecție.

5 (100%) 14 votes
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Palestinienii din Gaza au lansat rachete asupra Israelului

Trei rachete au fost trase din Fâșia Gaza spre Israel luni dimineața devreme, una din rach…