Acasă Tehnologie Facebook modifică avertizarea fake news

Facebook modifică avertizarea fake news

Facebook schimbă modul în care identifică știri false și știrile  manipulatoare în rețeaua socială.

Facebook elimină stegulețul roșu care indică știri false cunoscute sub numele de „domeniu contestat” punând în schimb articole înrudite lângă postările din feed-ul de știri, a anunțat, joi, compania.

Facebook spune că articolele înrudite vor oferi oamenilor mai multe informații despre un subiect, inclusiv despre ce informații sunt false. Dacă cineva încearcă să împărtășească de știri false, va primi un pop-up care le va notifica cu o raportare suplimentară pentru identificarea utilizatorului. Aceste articole vor apărea, de asemenea, lângă știri false înainte ca cineva să facă clic pe link-ul de pe Facebook (FB).

Rețeaua socială a luptat mult timp cu știri false pe platforma sa. Facebook s-a alăturat Twitter și Google în fața Congresului american, luna trecută, pentru a răspunde la întrebări dificile cu privire la modul în care platforma sa a fost folosită pentru a răspândi dezinformarea în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, din Statele Unite.

Facebook a lansat pictograma cu steguleț roșu care a fost contestată și a stârnit dispute în decembrie 2016. A început să introducă în august articole despre alte articole înrudite. Recent, a adăugat noi „indicatori de încredere” pentru publicațiile de pe Facebook.

Într-o postare, designerul de produse Facebook, Jeff Smith, a declarat că stegulețul roșu a îngropat informații importante care au relevat furia și a făcut cel puțin două apeluri pentru a contesta pictograama. Această metodă a consumat mult timp.

Atenționarea cu privire la subiecte înrudite necesită doar o revizuire a unui verificator de fapt.

Mai mult, Facebook declară că cercetarea arată că afișarea stegulețului roșu pentru a indica știri false a consolidat în realitate opusul a ceea ce s-a dorit de fapt.

În timp ce testa articole înrudite despre știrile false, Facebook a găsit că oamenii au dat clic pe subiecte asemănătoare dacă au văzut o pictogramă sau articole similare. Astfel, arătând articole înrudite, a rezultat mai puține accesări la știrea falsă.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …