Acasă Extern EȘEC la PREZENȚA la vot în Australia și Noua Zeelandă

EȘEC la PREZENȚA la vot în Australia și Noua Zeelandă

Procesul de votare s-a încheiat în Australia, aproape 1.000 de români fiind înregistraţi că s-au prezentat la urne, potrivit Agerpres.

Potrivit platformei online a Biroului Electoral Central, în cele şase secţii deschise în această ţară – la Canberra, Melbourne, Adelaide, Perth, Sydney şi Brisbane – au votat 989 de români. În secţia de la Sydney au fost înregistrate şi patru voturi pentru corespondenţă.

Prezența la vot a unui număr atât de mic de cetățeni raportat la numărul de aproximativ 80.000 de români care trăiesc în Australia[1], este EȘEC LAMENTABIL.

În Noua Zeelandă, prima țară în care procesul electoral s-a ÎNCHEIAT. 191 de români au votat în secţia din Auckland. În Noua Zeelandă trăiesc aproximativ 30.000 de români[2].

În premieră, anul acesta, românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a alege preşedintele României la urne, în 835 de secţii de votare. Vineri s-a putut vota între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00.

Adresele secţiilor de votare şi alte informaţii despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în secţiunea specială dedicată scrutinului prezidenţial.

 

Note

[1] Conform datelor Congresului Spiritualității Românești

[2] Idem

Evaluare articol
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

PREZENȚA la vot în DIASPORA un EȘEC în raport cu resursele alocate pe durata a 3 zile

Votul în străinătate la alegerile prezidenţiale s-a încheiat luni dimineaţa, în total, vot…