Acasă Extern Drona SHOKO pentru dispersarea mulțimii fără violență

Drona SHOKO pentru dispersarea mulțimii fără violență

Israelul a dezvoltat un nou instrument care să ajute la dispersarea revoltelor fără a folosi violența: Shoko Drone, care pulverizează apa rece peste protestatari, potrivit unei declarații transmise miercuri de Ministrul israelian al Apărării (IDF).

Noua dronă vine după 6 săptămâni de revolte și proteste de-a lungul frontierei Israel-Gaza, care a condus la zeci de morți și sute de răniți.

IDF a fost criticat de comunitatea internațională pentru folosirea armelor de foc împotriva protestatarilor care au atacat Israelul la granița cu Gaza. Ca atare, Israelul și-a sporit eforturile de a dezvolta tehnici non-violente de control al mulțimii și de dispersare.

Drona Shoko a fost elaborată de Agenția de cercetare și dezvoltare a Ministerului Apărării, iar denumirea este similară cu un produs alimentar israelian,  lapte cu ciocolată ambalat în lungi de mici dimensiuni.

Drona este capabilă să transporte sub sarcini grele și a fost concepută pentru a fi utilizată pentru o varietate de acțiuni, inclusiv zboruri cu mici încărcături de marfă. Controlul mulțimii nu a fost inițial o parte a planului de utilizare a dronei, dar când a apărut această necesitate, drona a fost adaptată rapid.

Drona poate fi încărcată cu o cantitate mare de apă de tip skunk în saci, numiți “Shoko”, în jargonul operațional oficial, fiind pulverizată peste mulțimile care protestează violent pentru a le tempera.

Ministerul Apărării a subliniat că sacii sunt concepuți pentru a evita rănirile.

Evaluare articol
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Iranul a refuzat oferta Poloniei de a participa la un summit privind Orientul Mijlociu

Adjunctul ministrului polonez de Externe, Maciej Lang, s-a întâlnit luni la Teheran cu omo…