Acasă Intern Dragnea este de acord cu varianta de 300 de parlamentari

Dragnea este de acord cu varianta de 300 de parlamentari

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a agreat întotdeauna varianta ca Legislativul să aibă un număr de 300 de parlamentari plus minorităţi, iar aceştia să fie aleşi prin vot uninominal direct, referindu-se la afirmaţiile lui Traian Băsescu legate de aplicarea referendumului din 2009.

Liviu Dragnea susţine ca parlamentarii să fie aleşi prin vot uninominal direct.

„N-am de gând să îi dau o replică fostului preşedinte, dare eu nu am rezerve în varianta cu 300 de parlamentari, ba dimpotrivă. Eu am vorbit cu oameni din mai multe ţări şi mi-au spus că bicameralismul este mult mai eficient într-o democraţie. Eu aş susţine ca parlamentarii să fie aleşi prin vot uninominal direct. Va trebui să discutăm de ideea cu 300 de parlamentari cu minorităţile e o variantă pe care eu am agreat-o. În aceste condiţii putem să vorbim despre faptul că vom discuta despre asta, în actuala legislatură. Vom mai discuta”, a declarat, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Traian Băsescu i-a îndemnat pe cei care cereau acest lucru să pună în aplicare referendumul care reduce la 300 numărul parlamentari.

„300. Preşedintele Iohannis a ales corect, punând în aplicare decizia CCR şi a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi. Este acum de văzut dacă cei care îi cereau imperativ Preşedintelui Iohannis să respecte decizia CCR, sunt la rându-le dispuşi să pună în aplicare decizia CCR prin care a fost validat referendumul care reduce la 300 numărul parlamentarilor. Hai băieţi, puţin curaj. 300”, a scris pe pagina sa de Facebook Traian Băsescu.

La referendumul din 2009, 77,78% dintre alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Intern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Marea Britanie încheie acord de liber schimb cu Australia

Australia și Marea Britanie sunt dispuse să încheie un acord de liber schimb imediat ce ci…