Acasă Extern Donald Trump vrea un acord “fenomenal” cu Marea Britanie

Donald Trump vrea un acord “fenomenal” cu Marea Britanie

Preşedintele SUA Donald Trump a pledat la Londra pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a avut o întrevedere cu Nigel Farage, liderul Partidului Brexit.

“Brexitul se va produce şi trebuie să se producă, întrucât poporul Marii Britanii este suveran”, a declarat Donald Trump în cursul vizitei de stat la Londra.

“Vom avea un acord comercial fenomenal, sunt sigur de acest lucru”, a subliniat liderul american, potrivit CNN, cu ocazia întrevederii cu premierul Theresa May, desfăşurată marţi, în a doua zi a vizitei în Marea Britanie. Luni, Donald Trump şi Prima doamnă a SUA, Melania Trump, au fost primiţi de regina Elizabeth, la Palatul Buckingham.

În cursul zilei de marţi, Donald Trump a avut şi o întrevedere cu Nigel Farage, liderul Partidului Brexit. “O întâlnire bună cu preşedintele Trump – el crede cu adevărat în Brexit şi îi place foarte mult vizita la Londra”, a transmis Farage prin Twitter, potrivit Sky News.

În cursul vizitei de stat, la Londra au avut loc o serie de proteste faţă de prezenţa liderului de la Casa Albă. Primarul Londrei, Sadiq Khan, unul dintre liderii Partidului Laburist (opoziţie), a afirmat că oamenii au dreptul să protesteze. “Lumea articulează preocupările pe care le avem faţă de valorile pe care le preţuim”, a spus Khan. Anterior, primarul Londrei afirmase că Donald Trump nu trebuie primit pe covor roşu şi îl catalogase “ameninţare globală” şi “simbol al forţelor de extremă-dreapta”. Donald Trump l-a numit “ratat” pe Sadiq Khan, care a replicat că liderul SUA este ca un “copil”.

Pe fondul controverselor, Donald Trump a anunţat public că a refuzat o întrevedere pe care i-ar fi cerut-o Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic.

“Corbyn este o forţă negativă, la fel ca şi primarul Londrei, Sadiq Khan”, a acuzat Donald Trump.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

COVID-19: Încă trei simptome adăugate pe lista oficială

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC)  a adăugat alte trei simptome pe list…