Acasă Extern Donald Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Donald Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, l-a nominalizat pe preşedintele american Donald Trump la premiul Nobel pentru Pace, informează cotidianul Asahi, citând o sursă guvernamentală niponă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a dezvăluit vineri că premierul Japoniei, Shinzo Abe, l-a nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în legătura cu iniţierea dialogului cu Coreea de Nord.

Prim-ministrul Shinzo Abe “mi-a dat o copie a unei prea frumoase scrisori pe care a trimis-o celor care decernează un lucru numit Premiul Nobel”, a declarat președintele Donald Trump la o conferinţă de presă.

“Mi-a spus: «Te-am nominalizat, cu respect, în numele Japoniei. Le cer să vă dea Premiul Nobel pentru Pace»”, a adăugat liderul american.

Interpelat de membrii legislativului de la Tokyo, Dieta Naţională a Japoniei, Abe a refuzat să comenteze subiectul, relatează postul ABC News.

“În contextul politicii Comisiei Nobel de a nu divulga identitatea celor care au făcut recomandările şi a candidaţilor timp de 50 de ani, refuz să comentez”, a declarat Abe, precizând: “Nu am spus că nu l-am nominalizat”.

Termenul limită pentru nominalizarea candidaţilor la Premiu Nobel pentru Pace este 1 februarie. Profesori universitari şi membrii ai parlamentului din fiecare ţară, precum şi foştii laureaţi ai premiului Nobel, pot să recomande candidaţi.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Germania a aprobat identificarea cu buletinele electronice

În Germania a fost aprobat un nou sistem de identificare cu ajutorul buletinelor electroni…