Acasă Extern Donald Trump a minimizat recentele exerciţii cu rachete efectuate de Coreea de Nord

Donald Trump a minimizat recentele exerciţii cu rachete efectuate de Coreea de Nord

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că exerciţiile de trageri cu rachete efectuate recent de Coreea de Nord nu reprezintă un abuz de încredere, minimalizând importanţa exerciţiilor, informează Politico.

Într-un interviu pentru Politico, Donald Trump a minimalizat exerciţiile, spunând că sunt „lucruri foarte standard”.

„Sunt cu rază scurtă de acţiune şi nu consider deloc asta un abuz de încredere. Şi, la un moment dat aş putea. Însă în acest moment, nu”, a explicat liderul de la Casa Albă.

„Unele din lucrurile lansate de ei nici măcar nu erau rachete. Însă este cu rază scurtă de acţiune, şi nu consider asta un abuz de încredere. Vă voi da de veste când o voi face. Adică, este posibil ca la un anumit moment să o facă. Însă acum, deloc”, a subliniat Donald Trump.

Pentagonul a confirmat că forţele nord-coreene au lansat joi mai multe rachete balistice care au zburat peste 300 de kilometri înainte de a se prăbuşi în mare, la est de Peninsula Coreea.

Tensiunile între Washington şi Phenian s-au intensificat după eşecul summitului de la Hanoi dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, în contextul în care Statelor Unite cer Coreei de Nord să renunţe la programul său nuclear, în timp ce Phenianul cere eliminarea unei părţi a sancţiunilor ce vizează regimul.

Săptămâna trecută, Phenianul a reluat testele balistice, ce fuseseră întrerupte după testarea unei rachete intercontinentale în noiembrie 2017, iar joi, forţele nord-coreene au lansat două rachete care au zburat 420 de kilometri, respectiv 270 de kilometri.

Pentagonul a confirmat că forţele nord-coreene au lansat joi mai multe rachete balistice care au zburat peste 300 de kilometri înainte de a se prăbuşi în mare, la est de Peninsula Coreea.

Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să lanseze rachete balistice, în caz contrar riscând noi sancţiuni.

Distribuie pe:
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Călin Georgescu își întărește IMUNITATEA înnotând în lac, la -6 grade C – video

În timp ce liderii politici sunt preocupați să stea la căldură în birouri de lux, cu secre…